Fracturi de constiinţă

Apăsând cumplit de greu pe capetele bieţilor oameni, senzaţiile psiho-sensitive se întind de la o zi la alta ca o ciumă şi otrăvesc capcitatea omului de a se orienta înspre libertate. Pacea e ceva ce l-a părăsit demult iar frica si falsitatea se târasc una în urma celeilalte pentru a lua locul celei dintâi, luptîndu-se pentru întâietate. Figurile le sunt tensionate, idei nu au iar modul de viată ş-il cerşesc umili de la cei ce vor să-i ducă spre neştiintă, fără măcar să bănuiască nedreptatea ce li se face. Din când în când cineva strigă în urma lor să se întoarcă. Păcat că nu este mai insistent;nimeni nu pare să-l asculte şi toată lumea ţinteşte cu sete capătul curcubeului morţii. Dar nu poate şi nici nu vrea să fie insistent, acestea nu-i sunt fireşti iar teroarea nu este punctul său forte.
Se simt atât de vii şi activi si nici nu banuiesc că sunt morti de fapt.Nu bănuiesc pentru că le e frica să se întoarcă in mijlocul lor să vadă dezastrul. Duşmanul lor comun este plictiseala iar crezul lor este „clipa”. Ar face orice să nu ramână singuri, să nu fie linişte, nimic să nu le amintească de normalitate. Axa lor a părăsit încastrările naturale si a devenit axa durerii mascate in „distracţie”.
Tehnologia creează obligativitatea existentei numerice şi virtuale. Oricine poate şi trebuie să fie identificat, blocat sau obligat să execute orice ordin care oricum ar fi „spre binele personal”. Îndrazneala este redusă la indignarea din fata televizorului şi orice acţiune este sortita eşecului din start. Peste toate acestea stă triumfătoare logica fatalista: „Şi ce pot eu sa fac” încoronată cu resemnarea intr-o motivaţie absurdă: „Toată lumea face/vrea….”. Oare din ce oameni se trag acestia şi cine sunt cei cei i-au nascut pe ei? Care este tara lor de provenienta si cum au „evoluat”? …..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s